RumAttÄlska.se
Logo varumärke Maison Berger Paris

Doftlampa Originelle Nude Vintage Giftset

Lóriginelle, en vacker katalytisk doftlampa tillverkad i glas med kristalliknande utseende. Läs mer

  • Fraktfritt över 599 kr, annars 49 - 69 kr
  • Klarna Checkout och snabbkassa
  • Öppet köp 60 dagar
  • Beställ före kl 13 så skickar vi samma dag.
Beskrivning

Lóriginelle, en vacker katalytisk doftlampa som med sitt kristalliknande utseende skapar en vacker inredningsdetalj i hemmet. Passar in i såväl moderna hem som i äldre charmiga. Doftlampan är en exakt kopia utav originalet som tillverkades i början utav 1900-talet.

Doftlampan som är original från Maison Berger sprider en mjuk & harmonisk doft samtidigt som den renar luften upp till 68%, perfekt att använda för att få bort matos, cigarettrök, djurdoft eller om man bara önskar att det ska lukta gott. Doftlampan tar bort all dålig lukt som består av molekyler.

Medföljande doft i detta giftset är en sensuell & orientalisk doft 250 ml med följande doftnoter: bergamotte, kokos, röda bär, persika, jasmin, vanilj, amber och patchouli.

Det finns en mängd olika dofter att välja emellan & det finns även doftfri (neutral) om man endast önskar rena luften. Neutral är bra att komplettera med för att rena brännaren samt om man önskar byta doft & inte vill blanda.

Doftlampan är en lyxig inredningsdetalj & en uppskattad present till den som har allt.

Så använder du Maison Bergers doftlampor

Fyll din doftlampa med den doft du önskar, max 2/3 av behållaren. Man kan byta doft hur ofta man vill, önskar man byta häller man tillbaka doften i sin originalförpackning.

Brännaren placeras sedan i doftlampan tillsammans med veken, sätt sedan på den hatt som håller "tätt". Veken bör få dra i doftvätskan ca 20 min innan den används för första gången.

Plocka av doftlampans hatt & tänd brännaren, låt brännaren vara tänd i 2 min innan det är dags att blåsa ut & släcka lågan. Placera kronan över brännaren.

Det är först när brännaren uppnått rätt temperatur, 500 grader som den katalytiska förbränningen börjar. Värmen drar åt sig de bakterier & molekyler som då utplånas & renar luften upp till 68%.

Efter ca 20-30 min är det dags att avsluta & doftlampan stängs då av genom att man återigen placerar hatten på doftlampan. Kronan placeras över hatten & den doftlampan blir utöver luftrenare & doftspridare en lyxig & vacker inredningsdetalj.

Observera att det är viktigt att hatten är på när inte doftlampan används, om inte kommer doftvätskan att dunsta & den tar slut snabbare.

Vid ett normalstort vardagsrum tar det ca 15-30 min att sprida en doft. Vid rening av luften till 68%, ca 1 min per m2. Doften stannar ca 4 timmar efter att doftlampan är släckt.

Alla dofter hittar du här.

Egenskaper

Varumärke: Maison Berger Paris
EAN: 3127290045621
Lev. artikelnummer: 4562
Vikt: 823 g

Om varumärket

Maison Berger Paris, ett mycket välkänt & historiskt franskt företag som startade redan 1898 av en apotekare vid namn Maurice Berger. Han hade utvecklat en katalytisk lampa som renade luften i sjukhusmiljön från farliga bakterier och illaluktande molekyler.

Under 1930-talet utvecklades brännaren i lampan så att även doft kunde tillsättas & nu började lampan att användas även i hemmen. Doftlamporna är väldigt omtyckta & finns i en mängd olika utföranden & även som samlarobjekt. Det tar ca 18 månader att ta fram en ny doftlampa, 9 månader att framställa en ny doft. Produkterna tillverkas i Frankrike,Normandie. De fantastiska dofterna tas fram tillsammans med parfymmästare i Grasse, världens doftmecka.

Maison Berger Paris doftlampor är perfekta att använda överallt där man önskar rena luften eller sprida en fantastisk doft.

Logo varumärke Maison Berger Paris