RumAttÄlska.se
Logo varumärke Finsmakeriet

Pepparkakor Dusty Pink

Pepparkakor från Finsmakeriet som ligger förpackade i en vacker plåtburk som kan återanvändas året runt. Läs mer

189:-
  • Fraktfritt över 599 kr, annars 49 - 69 kr
  • Klarna Checkout och snabbkassa
  • Beställ före kl 13 så skickar vi samma dag.
Beskrivning

Pepparkakor från Finsmakeriet med den snyggaste plåtburken (enligt vårt eget tycke) i en rosa design.
När de goda pepparkakorna är uppätna och plåtburken gapar tom kan den med fördel användas till att fylla upp med nya pepparkakor eller andra bakverk.

Pepparkakan är kronjuvelen i bagerisamlingen. De gyllenbruna kakorna handplockas ned från plåtarna till burken av bagarinnorna själva. Den välbekanta doften av ingefära och kanel och den höga kvaliteten på råvarorna och avsaknaden av transfetter och konserveringsmedel gör dessa pepparkakor till något utöver det vanliga. Burken innehåller ca 75 stycken alldeles underbart goda pepparkakor och är en fin present att ge bort eller varför inte njuta av själv. Burkens storlek är 13 x Ø 15 cm.

Ingredienser: vetemjöl, socker, mjölkfritt margarin, sirap, ägg, bikarbonat och kryddor. Kan innehålla spår av mandel.

Varför blir man snäll av pepparkakor?
Ja, därom tvistar de lärde. Det äldsta pepparkaksreceptet i Norden är spårat till det Danska hovet och 1490-talet, men redan på medeltiden knaprade nunnorna i Vadstena kloster pepparkakor för glatta livet. De kallades då ”medicinplättar” och sades vara bra mot allt från depression till svagsynthet. Ingredienserna hade rykte om sig att bota diverse åkommor: peppar mot psykiska sjukdomar, ingefära mot tröga magar och tandvärk, kardemumma mot blåmärken och kryddnejlika (i håret) mot kalla fötter. Dessutom sades det ha samma effekt som ostron för männens ”kärleksförmåga”…
Vad som stämmer är än idag inte vetenskapligt bevisat, men vi tror att de väldoftande ingredienserna i kombination med känslan av att unna sig en paus mitt i vardagen är det som gör dig snäll. Och att kunna ha en liten, liten bit av livets goda – i en burk i skafferiet.

Obs: Pepparkakor som skickas kan ibland gå sönder i transporten, vi ersätter inte trasiga pepparkakor.

Egenskaper

Varumärke: Finsmakeriet
Lev. artikelnummer: 126
Vikt: 648 g